CMV - Byte och retur

Vid köp på www.cmvsverige.se gäller ångerrätten i enlighet med Distansavtalsslagen (2005:59.DHL). Detta är en lagstadgad rättighet för dig som kund. Det är viktigt att du kontaktar oss direkt när du upptäckt en felexpedierad eller felaktig vara. Varor som är specialbeställda eller specialtillverkade till er som kund kan ej lämnas i retur. 

Ångerrätt
Som kund har du rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar från dagen du har tagit emot varan eller hämtat den på aviserat utlämningsställe. Du står själv för kostnaden för att skicka tillbaka varan du köpt. Din ursprungliga fraktkostnad återbetalas tillsammans med återinsättning av varans värde.

OBSERVERA att golvlack som beställs via hemsidan med frakt ej kan lämnas i retur under vinterhalvåret Okt-Mars, pga känslighet mot kyla. 

Observera att dessa villkor gäller för vår webbshop, i våra byggvaruhus gäller 30 dagars öppet köp. Returrätt utan prisavdrag gäller för felfri vara i oskadat emballage mot uppvisande av kvitto. Om varan skulle ha skador på emballage så kan CMV Sverige eventuellt ta tillbaka varan mot ett prisavdrag som beslutas av personal på plats. Kommer parterna ej överens om en eventuell prisnedsättning så har CMV Sverige rätt att neka återköp. 

Reklamation/ Returnera vara
Om du har fått en felexpedierad vara eller om du vill returnera en vara måste du kontakta oss inom 14 dagar från leveranstillfället. Enklast gör du detta genom att besöka eller mejla CMV Sveriges butik där personalen hjälper dig med ditt ärende. Detta gäller även om du fått en felaktig vara som behöver reklameras. Om en vara är felaktig eller felexpedierad står vi självklart för returfrakten.

Återbetalningar
I de fall återbetalningar är aktuella så görs detta i första hand genom återinsättning till det betalsätt som du ursprungligen använde. Återbetalningen sker oftast inom några dagar från det att ärendet som orsakar återbetalningen är avslutat och senast inom 14 dagar.

Om du anser att vi har hanterat en reklamation felaktigt har du möjlighet att vända dig till Allmänna Reklamationsnämnden, www.arn.se. Du har även möjlighet att vända dig till Europeiska kommissionens organ för alternativ tvistelösning online för konsumenter på www.ec.europa.eu/consumers/odr.